Van Finance consultant naar SAP-expert. Als groot SAP-fan werkt Robbin Sonneveld inmiddels 2,5 jaar als consultant bij Finalise, de businessunit van Profource die zich volledig aan SAP ERP wijdt. Robbin: “Zie ons als startup, maar dan met veel ervaring dankzij het stevige fundament van Profource. Met een jong team van zo’n 50 professionals hebben we bedrijfskundige kennis van processen en ICT. Daarbij focussen we op twee expertises: Finance & Control en subsidieprocessen.”

Upgrade van R3 naar S/4HANA

Zelf zit Robbin in de Finance-hoek: “Ik kom bij allerlei organisaties over de vloer om operationeel mee te werken en processen te verbeteren. Bijvoorbeeld bij Agrifirm, een grote speler in veevoeder. Ik help bijvoorbeeld bij het verwerken van afwijkende pricing en contractafspraken in het systeem, omdat bijvoorbeeld het ingrediënt eiwit in prijs gestegen is. Of bij bijzondere kortingsafspraken met de klant. Daarnaast begeleiden we klanten bij updates van SAP. Denk aan de actuele migratie van SAP R3 naar S/4HANA. Een hot topic voor veel SAP-bedrijven, vanwege de enorme hoeveelheid data die van het ene naar het andere systeem overgaat.”

“Als Key User ben ik bij Agrifirm verantwoordelijk voor een succesvolle implementatie, het onderhoud en de support naderhand. Daar gaat veel tijd in zitten met veel testen; het heeft namelijk nogal wat impact op de business. Die moet tenslotte doorlopen. Zo opende ik na de upgrade naar S/4HANA ’s maandags ietwat gespannen mijn mailbox. Zouden er veel vragen of problemen zijn? Maar alles verliep rustig en goed. Dan weet je dat de tijd en moeite die je er aan de voorkant insteekt, zijn vruchten afwerpt. Kwaliteit leveren, resultaat behalen, daar gaat het om. Dat kenmerkt ons als Finalise.”

Snelle leerlingen

Robbin vervolgt: “Om je bij Finalise thuis te voelen, moet je wel de handen uit de mouwen steken. We staan met de voeten in de klei. Je hebt meerdere rollen en werkt operationeel mee. Dat is nodig om te snappen waar medewerkers tegenaanlopen, je bent één met het team. Soms ligt de gemiddelde leeftijd van de medewerkers bij de klant wat hoger, ook daar houd je rekening mee. Daarnaast zijn we bij Finalise allemaal snelle leerlingen. Geen organisatie is hetzelfde namelijk.”

Structurele oplossingen

“Ook werkte ik operationeel mee bij een bedrijf in de haven van Rotterdam. Daar zijn er meerdere softwarepakketten aan SAP gelinkt, zoals de factuurverwerking specifiek voor schepen. Ik verstuur de facturen als schepen aanmeren bij bepaalde kades, maar soms wijkt de situatie af. Bijvoorbeeld omdat ze aanleggen omdat ze uit moeten wijken. Of beschadigen ze een onderdeel met aanleggen. Dan moet het factuurproces worden aangepast. Ik kijk door de bril van de SAP-expert, met de focus op organisatieontwikkeling. Zo kijken we graag naar structurele oplossingen; hoe kunnen we het SAP ERP-systeem zo inrichten dat er zoveel mogelijk in een standaardproces wordt gegoten en we zo efficiënt mogelijk werken in de toekomst?”

Ontdekken waar je past

Met 2,5 dienstjaren op de teller, valt het Robbin op hoe zorgvuldig Finalise met talent omgaat: “Het klinkt als een verkooppraatje, maar ik heb het zelf ervaren: alles is mogelijk! Onze salesteams kijken gericht per opdracht naar de kwaliteiten en interesses van de consultants; wie past er het beste? En wil je bepaalde training volgen, dan kan dat ook. Je bepaalt je eigen koers.

Zelf wist ik in het begin niet goed waar ik op mijn plek zou zitten. Dat ontdek je snel dankzij de diversiteit aan opdrachten. Ik weet nu waar ik voldoening uithaal: klanten blij en opgelucht zien werken omdat alles klopt of omdat je kunt vertellen dat die ingewikkelde facturatie waar ze al zo lang tegenaanlopen verleden tijd is: vanaf vandaag gaat het gemakkelijker! Dat is toch geweldig?”

 

 

Neem gerust contact met ons op

Profielfoto van Noah Akse

Noah Akse
Coördinator Recruitment
+31 (0)6 − 21 55 26 41
recruitment@finalise.nl