Bij Finalise groeien we iedere maand op meerdere vlakken: in consultants, in omzet en in enthousiasme. Maar hoe houden we dit enthousiasme nou vast? En hoe blijven we nog steeds groeien? Binnen Finalise wordt ieder kwartaal een dag georganiseerd die draait om het updaten van alle collega’s over de groei van de organisatie, de kwartaalupdate. Zoë is subsidie consultant bij Finalise en was afgelopen februari samen met een aantal andere collega’s verantwoordelijk voor het organiseren van de kwartaalupdate. In deze blog neemt zij ons mee in hoe een kwartaalupdate er bij Finalise uit ziet.  

De voorbereiding van de kwartaalupdate

Het voorbereiden van een kwartaalupdate begint aan het einde van de vorige kwartaalupdate, want de dag wordt georganiseerd door en voor leden uit het Finalise team vertelt Zoë. ‘In het Finalise team wordt naar vrijwilligers gevraagd die dit de volgende keer zouden willen organiseren, zo onstaat er een team dat enthousiast hieraan wilt meewerken. Na het kiezen van een datum en het versturen van de ‘Save the Date’, zodat alle collega’s deze dag vrij kunnen houden en aanwezig kunnen zijn, begint het echte werk. Niet alleen wordt gekeken naar de groei in omzet en consultants, maar er wordt ook gekeken naar de prestaties en activiteiten van de afgelopen maand.

Een inspirerende dag vol presentaties en netwerkmogelijkheden

Op 3 februari vond de kwartaalupdate plaats van het laatste kwartaal van 2022. Er werd ook op deze dag teruggeblikt op heel 2022. ‘Het was een dag vol belangrijke momenten, waarbij onze nieuwe collega’s die dit kwartaal waren gestart werden voorgesteld aan het team. Na deze introductie was het tijd voor de presentaties van verschillende projectgroepen’.

Corporate Social Responsibility (CSR)

Tijdens de kwartaalupdate was er aandacht voor Corporate Social Responsibility (CSR) vertelt Zoë. ‘Als start-up is Finalise actief en vol enthousiasme bezig met het verkennen en oriënteren op projecten en initiatieven om bij te dragen aan de maatschappij. CSR is geen bijzaak maar een essentieel onderdeel van Finalise. Wij kijken ernaar uit om onze plannen verder te ontwikkelen en betekenisvolle bijdragen te leveren aan de maatschappij’.

Diversiteits- en integriteitsprogramma

Naast de presentatie over CSR was er ook een belangrijke presentatie over ons diversiteits- en integriteitsprogramma. Bij Finalise streven we ernaar om een werkomgeving te creëren waarin iedereen zich welkom voelt vertelt Zoë. ‘Bij Finalise maken we bijvoorbeeld graag kennis met verschillende culturen. Voor elke kwartaalupdate kiezen we een andere keuken uit om zo over verschillende culturen te leren. Ditmaal werd er een heerlijk Surinaams buffet geserveerd. De dag eindigde met een spelletjesavond waarbij iedereen onder het genot van een drankje de strijd met elkaar aanging.

Samengroeien en verbinden: Het belang van de kwartaalupdate

Door het organiseren van de kwartaalupdate zorgen we ervoor dat iedereen zich nog meer betrokken voelt bij Finalise zegt Zoë. ‘Als consultant werk je namelijk veel bij de klant. Daarom is het juist leuk om op dit soort momenten te netwerken met je collega’s. Er worden leuke activiteiten georganiseerd om de teamspirit te stimuleren. Het is een dag waarop we niet alleen de groei van de organisatie vieren, maar ook stilstaan bij de behaalde resultaten’.

Neem gerust contact met ons op

Profielfoto van Noah Akse

Noah Akse
Coördinator Recruitment
+31 (0)6 − 21 55 26 41
recruitment@finalise.nl