Ben je jong, enthousiast en op zoek naar een baan in finance & control, dan ligt de wereld voor je open. Er zijn genoeg bedrijven die maar al te graag een finance professional in dienst willen nemen. Wat kies jij? Ga je voor een carrière bij een grote multinational of wil je liever deel uitmaken van een jonge, ondernemende start up? Voor beide valt wat te zeggen.

Financial consultant Neville Starke maakte afgelopen jaar de overstap van een grote corporate organisatie naar startup Finalise en neemt je in zijn ervaring:  Wat is het verschil tussen werken voor corporate of een startup? Hoe groot is het verschil in de praktijk?

Bij Finalise ben je meer dan zomaar een getal

“Bij mijn vorige werkgever was ik één van de duizend, hier ben ik één van de vijftien (de 50 consultants die via Finalise op een opdracht zitten, heb ik daarin niet meegerekend). Ik ken alle medewerkers persoonlijk en heb met iedereen ook echt een band. De processen zijn hier niet vastgeroest dus je kunt er je eigen draai aan geven. Het hele team voelt zich verantwoordelijk voor het succes van de organisatie. Iedereen doet naast zijn eigen opdracht, ook werkzaamheden voor Finalise. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met het opzetten van een trainingsprogramma. Dat heb ik zelf naar me toegetrokken omdat ik het een leuke klus vind. Dat kan hier gewoon.

Met de geoliede machine van Profource achter zich, heeft Finalise een stevige basis en tegelijkertijd alle vrijheid en flexibiliteit om een eigen richting te ontwikkelen. Een geijkt pad is er niet. Toen ik binnenkwam, wilde ik me ontwikkelen tot Business Consultant. Inmiddels ben ik geswitcht naar Implementatie Consultant. In een grote organisatie zou dat een heel gedoe zijn, bij Finalise was het in een paar gesprekken geregeld. Ik heb veel contact met het MT en stap gewoon naar ze toe als er wat is”.

De uitdaging van werken in een corporate omgeving

Hoewel Neville pas sinds de zomer bij Finalise werkt, heeft hij al flinke stappen gemaakt: “Na drie dagen virtueel onboarden, ging ik meteen op opdracht bij een grote internationale corporate. Dat was wel spannend. Je komt ergens binnen en gaat direct met je laarzen in de modder. Ik begon bij een groot Amerikaans bedrijf. Daar werkte ik eerst op de afdeling Accounts Payable en al snel ging ik over naar het Centre of Excellence. Die opdracht loopt in principe nog twee maanden, maar de kans is groot dat mijn contract verlengd wordt.

Leren, werken en ownership nemen

Werken in een startup en ingezet worden bij een grote, internationale organisatie. De combinatie  bevalt Neville prima. “Op dit moment ben ik vooral bezig meer inzicht te krijgen in de financiële processen en de organisatie eromheen. Veel young professionals willen snel groeien, maar je moet jezelf ook de tijd geven om de omgeving, de keyspelers en de processen goed te leren kennen. Van daaruit kun je procesverbeteringen voorstellen en groeien als consultant.

Natuurlijk krijg ik in die ontwikkeling ook ondersteuning vanuit Finalise. Ze steunen me in alles wat ik doe, maar de meeste verantwoordelijkheid ligt bij mezelf. Dat is tof. Ik kan hier echt ownership nemen voor wat ik doe en hoe ik me ontwikkel”.

Interesse?

Ben je een enthousiaste professional die van leren en aanpakken houdt. Heb je interesse om vorm te geven aan een startup organisatie en tegelijkertijd te werken voor grote corporate bedrijven in verschillende omgevingen en sectoren? Dan past Finalise bij jou. Wij zijn een jonge startup en altijd op zoek naar nieuw talent. Bekijk onze vacatures of neem contact op met onze recruiters. Wij maken graag kennis met jou!

Neem gerust contact met ons op

Profielfoto van Noah Akse

Noah Akse
Coördinator Recruitment
+31 (0)6 − 21 55 26 41
recruitment@finalise.nl