Big Brothers Big Sisters of Rotterdam (BBBS), nu bekend als Big Friends, is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het matchen van jongeren met volwassen mentoren, bekend als “bigs”, om hen te begeleiden en ondersteunen in hun persoonlijke en academische groei. Het programma is gericht op het bieden van positieve rolmodellen en het opbouwen van langdurige relaties tussen mentoren en jongeren om hun zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en toekomstperspectieven te versterken. Janine is een Big Sister en vertelt hieronder over haar ervaring.

”Bij Finalise heb ik de mogelijkheid gekregen om naast mijn werkzaamheden als consultant, mij aan te melden als Big Sister. Als organisatie zet Finalise zich graag in voor mooie initiatieven en ik ben blij met de kans en het vertrouwen dat ik heb gekregen om hieraan te mogen bijdragen.”

Waarom ik een Big Sister ben

Als Big Sister bij BBBS ben ik gepassioneerd door het idee van het kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een Little. Het is een kans om mijn tijd en ervaring te delen met iemand die het nodig heeft, en tegelijkertijd een waardevolle band op te bouwen. Als Big Sister is mijn rol om bij te dragen aan het creëren van een positieve impact. Het geeft mij een goed gevoel om anderen te helpen. Het is mooi om te zien hoe onze relatie zich ontwikkelt en verdiept naarmate we elkaar vaker zien.

De voldoening van mentorschap: wat haal ik eruit?

Als Big Sister haal ik voldoening uit de afspraken met mijn Little Sister. Het is een kans om mijn kennis en levenservaring te delen met iemand. Door mijn Little Sister positieve aandacht te geven, zie ik haar groeien. Het is een wederzijds leerproces waarbij we elkaar helpen en we leren elkaar steeds beter kennen. Ik vind het leuk om te zien dat ik mij herken in mijn Little Sister, dat ik echt om haar kan lachen en zij ook interesse in mij toont.

Activiteiten met mijn Little Sister

Elke week bezoek ik mijn Little Sister. Onze ontmoetingen bestaan uit leuke activiteiten die mijn Little Sister uitkiest. We vinden het leuk om samen te knutselen, te tekenen en spelletjes te spelen. Tussendoor praten we over ons leven. Ook neemt zij mij vaak mee in haar fantasiewereld wanneer we bijvoorbeeld in de gymzaal een vliegtuig aan het bouwen zijn en samen naar Spanje gaan vliegen. Deze activiteiten zorgen ervoor dat onze band wordt versterkt en zij positieve aandacht krijgt.

Als Big Sister bij BBBS ervaar ik elke week de waarde van mijn rol als mentor en grote zus voor mijn Little Sister. Het is een kans om een positieve invloed te hebben op iemand en tegelijkertijd haal ik er ook heel veel plezier uit.

Big Friends als nieuwe naam

Vanaf 12 februari is Big Friends de nieuwe naam van het mentorprogramma voor kinderen die opgroeien in minima gezinnen en heeft daarmee afscheid genomen van de oude naam Big Brothers Big Sisters. Vanuit het idee dat vrienden het verschil kunnen maken in het leven, hoopt Big Friends de komende jaren nog meer impact te kunnen maken voor kinderen en jongeren.

Ook een Finaliser worden? 

Profielfoto van Noah Akse

Noah Akse
Coördinator Recruitment
+31 (0)6 − 21 55 26 41
recruitment@finalise.nl