Ontdek hoe je bij Profource en Finalise uit je comfortzone gaat binnen het Pro 4 managers traject. In dit traject word je intern binnen één jaar klaargestoomd voor de rol van project-, team- óf accountmanager. In deze blog nemen Joep en Eva, beiden gestart als consultant, je mee in de reis die zij hebben afgelegd tot teammanager. Wat zijn hun grootste leermomenten, hoogtepunten en tips voor beginnende managers? 

Welke activiteit binnen het traject heeft je het meest uit je comfortzone gehaald? 

Eva: ‘’Welke activiteit niet? Zo ben ik persoonlijk niet iemand die zichzelf een echte entertainer noemt, maar heb ik wél in een Spaanse jurk een pubquiz georganiseerd voor de hele organisatie. Dit vond ik uiteindelijk ook nog leuk om te doen! Hierdoor leer je ook om lef te hebben en buiten je comfortzone te gaan.” 

Joep: ‘’Voor mij was het voeren van correctie- of slechtnieuwsgesprekken door middel van rollenspellen met het management en de algemeen directeur wel even spannend. Ik moest echt uit mijn comfortzone gaan om deze gesprekken te initiëren en mij kwetsbaar op te stellen. Uiteindelijk heb ik veel geleerd van de oefening en de feedback van mijn collega’s.” 

Wat was jouw grootste leermoment van het traject? 

Eva: ”Tijdens het traject word je gekoppeld aan een Talentmanager die je tijdens coachgesprekken echt de spiegel voorhoudt en kritische vragen stelt. Hierdoor is het wegduiken van terugkerende patronen in je gedrag geen optie meer. Voor mij zat de uitdaging al in het openstellen van mijzelf en mijn kwetsbare kanten laten zien. Door de coaching en het sparren met mijn collega’s heb ik snel het besef gekregen dat het openstellen van jezelf uiteindelijk het beste resultaat geeft.‘’ 

Joep: ‘’Ik herken heel goed wat Eva zegt. Gedurende het traject heb ik mij ook geprobeerd kwetsbaar op te stellen: eerlijk zijn naar jezelf, over je ontwikkelpunten én hier openlijk over praten. Dit kan soms lastig zijn en ver buiten je gevoel van comfort gaan. Zo waren de rollenspellen zeker uit mijn comfortzone, maar wel erg leerzaam. Theorie omzetten naar praktijk, inclusief de kunst van herhaling, hebben mij enorm geholpen mijn belangrijkste ontwikkelpunt om te zetten naar een kracht.’’ 

Waar ben je het meest trots op?  

Joep: ‘’Ik heb de dynamiek van de groep tijdens dit traject als één van de grootste hoogtepunten ervaren. Wij hebben echt als team onze krachten gebundeld en effectief samengewerkt. We daagden elkaar uit door middel van een vurig debat en een spannende boksclinic. Daarnaast hebben we hard gewerkt aan een project rondom Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en ben ik trots op de mooie resultaten zoals ons social-return beleid.” 

Eva: ‘’Voor mij was dat het interne project ‘Afstudeerstages als wervingskanaal’. Voor dit project was ik verantwoordelijk voor het resultaat en heb ik samengewerkt met meerdere stakeholders binnen Profource en Finalise. Ik ben trots op het feit dat we met de projectgroep sinds de start van de eerste afstudeerperiodes al acht afstudeerstagiaires hebben gehad, waarvan er momenteel zes in dienst zijn gekomen. En niet te vergeten, de voortgang die ik zag als kartrekker in mijn persoonlijke ontwikkeling.’’ 

Wat is jouw persoonlijke advies aan beginnende managers? 

Joep: ”Je bent nooit uitgeleerd, dus deel jouw persoonlijke leerdoelen met directe collega’s en vraag actief om feedback. Dit brengt nieuwe inzichten en helpt je ook verder in jouw persoonlijke ontwikkeling.”  

Eva: ”Daar sluit ik mij volledig bij aan. Door je open te stellen naar anderen en af en toe kwetsbaar te zijn, maak je de grootste stappen. Dit is iets wat ik eerder heel erg lastig vond, maar door de goede begeleiding heb ik dit kunnen doen en mij hier uiteindelijk ook comfortabel bij gevoeld.’’ 

 

Neem gerust contact met ons op

Profielfoto van Noah Akse

Noah Akse
Coördinator Recruitment
+31 (0)6 − 21 55 26 41
recruitment@finalise.nl