De veranderingen in de markt gaan zo snel dat veel bedrijven het niet kunnen bijbenen en een beroep doen op externe specialisten. Bij Finalise maken we dan ook een sterke groei door. Wij zijn een jonge organisatie dat zich richt op detachering- en consultancy. Onze consultants maken niet alleen het verschil met hun kennis van finance en control, maar ook door hun volle focus op SAP.

Dat is echter niet het enige wat onze consultants te bieden hebben. Ze bezitten allemaal een aantal eigenschappen en vaardigheden waardoor ze uitblinken in het vak. Herken je ze?

1.      Creatief en oplossingsgericht

Als consultant kom je binnen om zo snel mogelijk een bepaald issue op te lossen. De vraag is altijd: waar is de opdrachtgever nou écht structureel mee geholpen? Bij complexe situaties is dat niet altijd meteen duidelijk. Je moet daarom altijd met objectieve, frisse blik naar een probleem kijken en out of the box kunnen denken om met creatieve oplossingen te komen.

Het uiteindelijke doel van een Finalise consultant is altijd zichzelf zo snel mogelijk overbodig te maken. Dat kan niet door meer van hetzelfde te doen, maar juist door de opdrachtgever te helpen om slimmer en effectiever te gaan werken.

2.      Ambitieus

Een goede consultant wil laten zien wat ze waard is, blijft altijd nieuwsgierig en is constant op zoek naar mogelijkheden om zichzelf verder te ontwikkelen. Zowel vakinhoudelijk als op het persoonlijke vlak. Voor jonge, ambitieuze professionals is consultancy echt een ideaal vak.  Omdat je steeds andere opdrachten krijgt, doe je in korte tijd brede ervaring op waardoor je een sneller groeit. Bij Finalise heeft elke consultant een eigen persoonlijk ontwikkelplan. Dat helpt om je ambities helder te krijgen en er invulling aan te geven.

3.      Communicatie

Het is belangrijk dat jezelf goed presenteert en kunt uitdrukken. Als het nodig is, moet je goed het woord kunnen voeren en voor jezelf opkomen. Dat betekent  echter niet dat je altijd het hoogste woord moet hebben. Een goede consultant zorgt er juist voor dat anderen ook voldoende ruimte krijgen. Goede gesprekstechniek is daarbij een must: luisteren, samenvatten en doorvragen. Net zolang tot het onderwerp voldoende uitgediept en helder is.

4.      Aanpassingsvermogen

Een consultant moet zich in elke omgeving comfortabel voelen en niet blijven hangen in oude routines als je van werkplek wisselt. Je moet snel kunnen switchen van de ene naar de andere omgeving. Een opdrachtgever verwacht dat je binnen een paar weken je draai hebt gevonden en toegevoegde waarde kunt bieden op je vakgebied. Voor de consultants van Finalise betekent dat dat ze met hun kennis van SAP heel snel de omgeving kunnen peilen, de bedrijfsprocessen doorgronden en invulling geven aan de vraag vanuit de organisatie. Dat vraagt om een superflexibele mindset en instelling.

5.      Teamplayer

Bij Finalise werken we met een hecht team van professionals die elkaar goed aanvullen en altijd voor elkaar klaarstaan. Als startup geven we samen vorm aan de organisatie. Als consultant heb je echter niet alleen te maken met je interne collega’s, maar ook met het team van je opdrachtgever. Als je ergens nieuw binnenkomt, is het belangrijk dat je snel aansluiting vindt bij het team want met hun hulp kun je meer voor elkaar krijgen dan in je eentje.

Soraya Killop, Assistent Controller bij Finalise, is al jaren werkzaam in de consultancy. We vroegen haar welke eigenschappen zij het belangrijkst vindt voor een consultant:

“Binnen iedere opdracht zet je de eigenschappen in. Ze zijn allemaal even belangrijk, maar het hangt af van de situatie hoe je ze benut. De kunst is om een nieuwe omgeving snel te scannen, in te schatten wat er van je wordt verwacht en daar zo goed mogelijk op in te spelen. Naarmate je meer opdrachten doet, groei je daarin en snap je beter hoe je je capaciteiten kunt inzetten om het beste resultaat te behalen. Dat houdt het vak ook uitdagend en leuk. Elke opdracht is weer een nieuwe kans om je professionele vaardigheden aan te scherpen en een betere consultant te worden”.

Interesse?

Heb jij het in je om een goede consultant te worden? Ben jij oplossingsgericht, ambitieus en een teamplayer? Heb je goede communicatie skills en weet je overal wel je weg te vinden? Dan past Finalise bij jou! Wij zijn een jonge startup en altijd op zoek naar professionals in finance en control. Bekijk onze vacatures of neem contact op met onze recruiters. Wij maken graag kennis met jou!

Neem gerust contact met ons op

Profielfoto van Noah Akse

Noah Akse
Coördinator Recruitment
+31 (0)6 − 21 55 26 41
recruitment@finalise.nl